Mottója: “Az építés optimizmus. Bizakodás a jövőben.”

Sánta Lajos

Eötvös díjas építészmérnök

Több évtizeden keresztül vezette a Fertődi Építőipari Szövetkezetet – későbbi FÉSZ Zrt-t. Ezen időszak alattnem csak lakások százait építették fel, de a Franciaországból behozott Quitinord alagútzsalus technnológiát alkalmazva a lakásokat “fertődi építésű” megkülönböztető jelzővel látták el  az elégedett vevők. Sánta Lajos innovatív gondolkodását jól jellemzik azok a termékek, vegyesvállalatok melyek létrehozásának a motorja volt. Ennek talán legkiemelkedőbb pédája közös vállalat alapítása a dán Velux céggel, mely 1988-ban az egyik első magyar külföldi  vegyesvállalat volt Magyarországon.

Társadalmi szerepvállalásként alelnöke majd felügyelő bizottsági elnöke volt az OKISZ-nak, valamint elnöke a Győr-Moson-Sopron Megyei Iparszövetségnek. A közösségért tett munkáját a Magyar Köztársasági Érdemrend arany fokozatával ismerték el.

1995-től az Origo-Sánta egyik alapítója és elnöke. Fiával, Sánta Lászlóval a nulláról kezdve közösen építették fel a családi vállalkozást. Az első évtizedben operatívan irányította  az építőipari és ingatlan beruházásokat, majd sikeres generációváltást követően főleg a hegykői fürdő fejlesztésére, az azt  üzemeltető Sá-Ra Termál ügyvezetői feladataira koncentrált,  melynek cégünk felerészben tulajdonosa.

Hosszú éveken át tervezett legnagyobb beruházásunk, a hegykői Hotel HegiQ szálloda, alapkövét még Ő rakta le, de sajnos a COVID egyik áldozta lett, így az átadáson már nem tudott velünk ünnepelni.

Sánta László

mérnök-közgazdász

Friss diplomásként szerzett néhány éves multinacionális vállalati tapasztalatot, majd az Origo-Sánta egyik alapítójaként a kezdetektől a cég igazgatói feladatait látja el. A vezető feladatok mellett, 2006-tól az építőipari kivitelezés, a saját beruházásban épített társasházak megvalósítása, értékesítése is a feladatai közé tartozott. Minden tevékenység elindításakor, a gyakorlatban, tevőlegesen is részt vett a munkákban, a standardok kialakításában, így szerzett közvetlen szakmai tapasztalatokat az értékbecslés, projektellenőrzés, ingatlan értékesítés és ügyfélkezelés stb. területén. Az általa vezetett értékbecslési dívizió két alkalommal is elnyerte a Magyar Ingatlanszövetség az év ingtalanértékelője díját.

Jelentős tapasztalattal rendelkezik a cégépítés, a stratégiai portfólió befektetések, valamint a cégátalakulások tekintetében. A cég szolgáltatási üzletágát: munkaerőközvetítés és kölcsönzés, valamint az ingatlanközvetítés szolgáltatásokat kezdetben a Zrt keretein belül Ő építette, majd külön cégbe szervezve fejlesztette. Az ingatlanközvetítési tevékenységet az Otthon Centrum franchise partnereként több mint 15 éven keresztül sikeresen végezte, melynek elismerésként 2014-ben sikerült elnyernie a Magyar Franchise Szövetség “Az év franchise átvevője” valamint Firenzében a “Best Franchisee of the World” második helyezését. A munkaerőközvetítés és kölcsönzés területén pedig a Jobb Job Kft. Sopron és térségének piacvezető cégévé vált. Ezen tevékenységeket illetve cégeket az elmúlt 3 évben sikeresen értékesítette, így elősegítve azt, hogy az Origo-Sánta szolgáltatási és befektetési üzletága összeolvadjon. A különbséget csupán az jelentse, hogy a befektetést Ügyfelünk egyedül, velünk együtt vagy egyedül mi magunk hajtjuk végre.

Nagy öröm, hogy ebben a munkában már ismét két generáció vesz részt, feleségén kívül három lánya is segíti. Mottója: “Szívesen adunk-veszünk ingatlanokat, de ami a kettő között történik inspirál bennünket igazán!”

Legyen Ön is informált az új ingatlanokról!

Iratkozzon fel az Origo-Sánta hírlevelünkre, naprakész információkkal látjuk el a nyugat-magyarországi ingatlanpiacról!

További SZOLGÁLTATÁSAINK

Kiegészítő szolgáltatásaink segítségével támogatni tudjuk a vételi folyamat minden aspektusát, legyen szó finanszírozásról, biztosításkötésről, statikai vagy műszaki ellenőrzési feladatokról.

3D bejárás
Szeretne ingatlanáról interaktív virtuális túrát? Segítünk!
Statikus műszaki ellenőr
Szakmai segítségre van szüksége? Segítünk!
Energetika
Testre szabott, minőségi energetikai szolgáltatásra van szüksége? Segítünk!
Biztosítás
Megbízható és tapasztalt biztosítási partnert keres? Segítünk!
Épület automatizálás
Szeretné optimalizálni az üzemeltetést? Okosotthon megoldásokat keres? Segítünk!

Compare listings

Compare